Ruladă cu struguri

15 octombrie 2015   Mese festive

Datorită proprietăţilor diuretice şi detoxifiante, strugurii sunt frecvent utilizaţi în tratarea reumatismului, a artritei, a durerilor cu cauze urinare, a retenţiei de apă, a hepatitei şi a icterului. Profită de avantajele lor într-o delicioasă ruladă cu struguri.

Ingrediente pentru blat 6 ouă 50 g de unt 100 g de făină 125 g de zahăr

2 gălbenuşuri

250 ml lapte

50 g zahăr pudră

½ baton vanilie

1 lingură făină

un ciorchine de struguri negri

Mod de preparare

Albuşurile se bat spumă. Gălbenuşurile se bat cu zahărul până ce acesta se topeşte. Se adaugă untul (moale), făina şi bezeaua, amestecând uşor cu o spatulă. Se toarnă compoziţia în tava unsă şi tapetată cu hârtie şi se coace în cuptorul bine încins aproximativ 20 de minute. După ce s-a copt, se răstoarnă foaia pe un şervet umed, se rulează şi se lasă să se răcească.

Se bat gălbenuşurile cu zahărul şi făina până când amestecul devine spumos. Se fierbe laptele cu batonul de vanilie. După ce s-a răcit, laptele se toarnă peste ouă, amestecând încontinuu. Se dă la foc mic şi se amestecă până când crema devine consistentă. Se lasă să se răcească. Se păstrează 3-4 linguri de cremă pentru ornat rulada. Se întinde crema pe foaia de ruladă, se adaugă boabele de struguri tăiate pe jumătate şi se rulează din nou foaia. Se ornează cu cremă de vanilie şi boabe de struguri şi se dă la rece.

Mai multe