Ruladă de curcan

8 noiembrie 2015   Mese festive

O idee perfectă pentru invitaţii de la masă din aceeastă duminică.

Ingrediente (4 porţii)

4 felii piept de curcan 2 linguri muştar 4 felii bacon 1 fir de praz 2 linguri ulei 250 ml supă de pui 2-3 mere mici 125 ml suc de mere sare piper

Preparare

Aplatizezi uşor cu ciocanul de şniţele feliile de carne, pe un tocător, având grijă să nu se rupă. Condimentezi carnea, o ungi cu muştar şi o acoperi cu feliile de bacon.

Tai prazul, pe lungime, în sferturi. Cureţi merele de seminţe şi coajă şi le tai bastonaşe. Aşezi prazul şi merele pe mijlocul feliilor de carne şi rulezi carnea cu umplutura în interior, cât mai strâns. Legi cu aţă să nu se desfacă în timpul preparării.

Aşezi ruladele într-o cra-tiţă cu ulei bine încins. Le rume-neşti câteva minute pe toate părţile. Adaugi alături de rulade feliile de mere rămase şi stropeşti cu sucul de mere, adaugi supa de pui, acoperi vasul cu capac şi laşi să fiarbă, aproximativ 30 de minute, la foc mic.Pentru garnitură, pre-pari sote de morcovi şi cartofi natur.

Mai multe