Ruladă de curcan cu prune uscate

11 decembrie 2014   Mese festive

Pentru o masă festivă, o ruladă la fel de festivă şi de specială.

Ingrediente

100 g prune uscate 50 ml vin roşu dulce 1 ardei iute 800 g piept de curcan 8 felii de bacon 1 ceapă 40 g unt 100 ml supă de pui sare piper

Mod de preparare

Speli prunele cu apă caldă, le scoţi sâmburii, dacă au, şi le laşi să se scurgă. Le pui într-un castron cu ardeiul iute tocat şi le laşi acoperite cel puţin o oră.

Speli pieptul de curcan, îl usuci cu prosoape absorbante, îl tai pe lung, după care îl baţi cu ciocanul de şniţele şi-l condimentezi cu sare şi piper, după gust. Aşezi feliile de bacon pe masă, pui carnea peste ele, iar pe o margine lungă a cărnii aşezi prunele uscate. Rulezi carnea cât mai strâns şi o legi cu sfoară alimentară.

Tai ceapa mărunt şi o căleşti în unt până se înmoaie. Adaugi vinul, supa de pui şi torni totul într-un vas termorezistent. Aşezi rulada, acoperi cu staniol şi o introduci în cuptorul preîncălzit la 190° C pentru 45 de minute.

Înlături staniolul şi laşi friptura să se rumenească. Scoţi sfoara, o aşezi pe un platou şi o serveşti tăiată felii, alături de o garnitură de legume fierte şi trase în unt.

sursa foto: Profimedia

Mai multe