Ruladă de curcan pe pat de portocale
Acest preparat e perfect pentru masa de Paste. Carnea de curcan este o sursă bună de nutrienţi, deoarece conţine vitamine din complexul B (B3, B6, B12), dar şi seleniu, zinc şi fosfor.
Ingrediente
1 piept mare de curcan dezosat
1 lingură rozmarin
1 lingură cimbru
3 cepe mari
3 morcovi
5 căței de usturoi zdrobiți
1 cană apă
1 cană vin alb, sec
2 portocale mari
rodie, pentru ornat
Mod de preparare
Bați bine pieptul de curcan până obții o bucată lată. O ungi cu puțin ulei, sare, piper și usturoiul zdrobit și dai deoparte.
Într-o tigaie, călești puțin ceapa tocată cu morcovul ras, rozmarin și cimbru. Ai grijă ca legumele să nu se rumenească!
Pui cu o lingură tot amestecul de legume peste pieptul de curcan și rulezi ușor. O poți lega cu sfoară specială dacă nu este foarte strânsă.
Așezi rulada într-o tavă înaltă, pui apa și vinul în tavă, acoperi tava cu folie de aluminiu și dai la cuptor 45 de minute. Scoți tava și îndepărtezi folia și dai din nou la cuptor până ce carnea este rumenită uniform.
Pe un platou, așezi portocalele descojite, tăiate rondele subțiri, iar când rulada se mai răcește o așezi peste portocale și ornezi cu boabe de rodie.