Ruladă de pastă de pui în crustă

12 ianuarie 2015   Mese festive

Reţetă simplă, dar o putem numi festivă: ruladă de pastă de pui în crustă. O poţi găti oricând, dacă eşti adeptul ruladelor la masă.

Ingrediente

Pentru aluat

300 g făină 250 g unt rece 250 g brânză de vaci bine scursă sare

2 bucăţi piept de pui dezosat

2-3 căţei de usturoi

3 linguri smântână groasă

2 albuşuri

150 g măsline verzi sau fistic

unt sau ulei pentru uns tava

sare

piper

Mod de preparare

Cerni făina cu ½ linguriţă de sare, o freci cu untul rece tăiat bucăţele până când se formează o compoziţie nisipoasă. Adaugi brânza de vaci şi frămânţi energic până devine

un aluat omogen, elastic, uşor de modelat. Îl înveleşti în folie alimentară şi-l laşi la rece circa 30 de minute.

Între timp, treci, de două ori, carnea de pui prin maşina de tocat pentru a obţine o pastă foarte fină. Adaugi usturoiul zdrobit, smântâna, albuşurile, măslinele feliate, sare şi piper, după gust.

Amesteci foarte bine. Întinzi aluatul în foaie subţire cât lungimea tăvii, aşezi pasteta şi rulezi. Pui ruloul într-o tavă unsă cu puţin unt şi o coci rulada de pastă de pui circa 45 de minute, la foc potrivit. Tai ruladă de pastă de pui în crustă felii după ce se răceşte.

Lasagna cu brânză şi pui FOTO

Lasagna cu brânză şi pui FOTO

Pui la grătar cu legume (fără gluten)

Pui la grătar cu legume (fără gluten)

Salată de cuşcuş cu pui

Salată de cuşcuş cu pui

sursa foto: StockFood

Mai multe