Ruladă de pastă de pui în crustă
Reţetă simplă, dar o putem numi festivă: ruladă de pastă de pui în crustă. O poţi găti oricând, dacă eşti adeptul ruladelor la masă.
Ingrediente
Pentru aluat
300 g făină 250 g unt rece 250 g brânză de vaci bine scursă sare
2 bucăţi piept de pui dezosat
2-3 căţei de usturoi
3 linguri smântână groasă
2 albuşuri
150 g măsline verzi sau fistic
unt sau ulei pentru uns tava
sare
piper
Mod de preparare
Cerni făina cu ½ linguriţă de sare, o freci cu untul rece tăiat bucăţele până când se formează o compoziţie nisipoasă. Adaugi brânza de vaci şi frămânţi energic până devine
un aluat omogen, elastic, uşor de modelat. Îl înveleşti în folie alimentară şi-l laşi la rece circa 30 de minute.
Între timp, treci, de două ori, carnea de pui prin maşina de tocat pentru a obţine o pastă foarte fină. Adaugi usturoiul zdrobit, smântâna, albuşurile, măslinele feliate, sare şi piper, după gust.
Amesteci foarte bine. Întinzi aluatul în foaie subţire cât lungimea tăvii, aşezi pasteta şi rulezi. Pui ruloul într-o tavă unsă cu puţin unt şi o coci rulada de pastă de pui circa 45 de minute, la foc potrivit. Tai ruladă de pastă de pui în crustă felii după ce se răceşte.
Pui la grătar cu legume (fără gluten)
Pui la grătar cu legume (fără gluten)
sursa foto: StockFood