Ruladă de spanac cu somon
Prepar-o ca aperitiv pentru orice masa festivă şi cu siguranţă va fi apreciată de toată lumea.
Ingrediente
Pentru ruladă:
5 ouă
5 linguri smântână
5 linguri făină
500 g spanac
sare piper
Pentru umplutură:
150 g brânză de vaci
200 g brânză telemea
200 g cașcaval ras
3 linguri smântână
300 g somon fumé feliat
2 legături mărar piper
Mod de preparare
Opărești spanacul 2-3 minute, îl scurgi foarte bine și îl bagi în blender.
Amesteci gălbenușurile cu smântâna și făina, adaugi spanacul, sare, piper și omogenizezi. Bați albușurile spumă și le încorporezi treptat în amestecul cu spanac. Întinzi o foaie de copt într-o tavă, pui compoziția de ruladă uniform peste ea, o nivelezi și o dai la cuptor. Lași 10-15 minute la copt, apoi o scoți și o rulezi cât e fierbinte, cu tot cu foaia de copt. Dai deoparte să se răcorească 20 de minute.
Pentru umplutură, amesteci smântâna, brânzeturile și piperul. Le amesteci până obții o consistență cremoasă, iar la final adaugi mărarul.
Întinzi foaia călduță și o ungi pe toată suprafața cu umplutura de brânză peste care așezi, uniform, fâșiile de somon. O rulezi cât mai strâns în folie de plastic și o ții la frigider cel puțin o oră.