Ruladă de vită cu dovleac

27 noiembrie 2015   Mese festive

Dovleacul conţine o multe vitamine şi minerale, printre care zinc, seleniu, vitamina C, vitamina A, calciu, vitamina E, fier. Dacă în fiecare zi ai mânca 100 g de dovleac crud, nu ai mai avea probleme legate de carenţele de vitamine.

Ingrediente (1 ruladă)

1 kg muşchi vită 300 g dovleac 1 legătură pătrunjel 1 ardei 150 g şuncă 150 g ciuperci 2 ouă 150 g caşcaval sare piper 3 linguri ulei 100 ml vin roşu sec 50 ml apă

Mod de preparare

Tai carnea astfel încât să aibă grosimea de 1 cm, acoperi cu o folie de plastic şi baţi uşor cu ciocanul de şniţele. Condimentezi cu sare şi piper, după gust, şi laşi să stea la rece până pregăteşti umplutura.

Baţi ouăle ca pentru omletă. Dai dovleacul prin răzătoarea mare, toci verdeaţa, ardeiul şi ciupercile, iar şunca şi caşcavalul le tai bucăţi. Amesteci totul cu ouăle bătute şi potriveşti de sare şi piper.

Întinzi carnea pe o suprafaţă dreaptă, aşezi umplutura şi rulezi în interior. Legi cu aţă şi aşezi într-o formă termorezistentă. Stropeşti cu ulei, adaugi apa şi vinul în tavă şi dai la cuptor 45 de minute. Stropeşti din când în când cu sosul din tavă. Serveşti caldă sau rece, tăiată felii.

Mai multe