Ruladă din piept de curcan

28 decembrie 2014   Mese festive

Este foarte săţioasă şi nu mai este nevoie de garnitură la această delicioasă ruladă din piept de curcan.

Ingrediente

700 g piept de curcan 200 g mazăre 250 g şuncă 1 ou miezul de la 2 felii de pâine înmuiat în lapte nucşoară 100 g bacon 1 legătură pătrunjel 3 cepe 100 g porumb 2 ardei roşii 150 ml vin alb sec sare piper 50 ml ulei

Mod de preparare

Tai carnea de curcan în aşa fel încât să obţii o bucată cât mai întinsă pe care o presari cu sare şi piper. Tai bucăţi şunca.

Amesteci miezul de pâine înmuiat şi bine stors cu mazărea, porumbul şi ardeii tăiaţi mărunt, sarea, piperul, nucşoara şi oul. Întinzi amestecul pe felia de piept, rulezi şi înveleşti rulada de curcan cu feliile de bacon. Legi cu aţă de bucătărie şi prăjeşti pe toate părţile.

rulada de curcan

Aşeyi rulada din piept de curcan într-un vas care merge la cuptor, adaugi ceapa curăţată şi tăiată în patru şi torni vinul. Laşi rulada din piept de curcan la cuptor 45 de minute.

piept de curcan

Rulada cu ficatei de pui

Rulada cu ficatei de pui

Rulada de pui cu carne tocata

Rulada de pui cu carne tocata

Rulada de branza

Rulada de branza

sursa foto: Profimedia

Mai multe