Ruladă din pulpă de berbecuţ, nelipsită de pe masa de Paşti

5 aprilie 2017   Mese festive

Secretul acestui preparat este marinata, care va aroma şi va frăgezi carnea de berbecuţ. Trebuie neapărat să încerci această ruladă.

De ce ai nevoie pentru ruladă

1 pulpă de berbecuţ, dezosată

1 lingură cu vârf de rozmarin, tăiat fin

1 lingură cu vârf de cimbru, tăiat fin

sare

piper

3 cepe mari, tăiate

2-3 morcovi

1 rădăcină ţelină

4-5 căţei de usturoi, feliaţi

Pentru marinată

240 ml vin roşu

240 ml apă

120 ml oţet

1 linguriţă sare

1 foaie de dafin

1 lingură cimbru mărunţit

3 căţei de usturoi, mărunţiţi

3 linguri ulei

1 ceapă mare, tăiată felii

 Cum se prepară rulada

Pentru marinată, amesteci toate ingredientele într-un vas, până se omogenizează. Torni amestecul peste pulpa de berbecuţ. Acoperi şi laşi carnea la marinat 4-6 ore, la frigider, sau peste noapte.

Încălzeşti cuptorul. Scoţi pulpa din marinată şi o tai astfel încât să obţii o bucată mare de carne. O întinzi pe o suprafaţă curată şi presari rozmarin, cimbru, sare şi piper, după gust. Pui ceapa tăiată bucăţi cât mai mari, apoi o rulezi şi o legi cu sfoară de bucătărie.

O aşezi într-o tavă, pui morcovii şi ţelina tăiate cubuleţe şi usturoiul feliat. Torni marinata, acoperi tava cu folie de aluminiu, având grijă ca aceasta să nu atingă carnea, şi o dai la cuptor. Din când în când o stropeşti cu sosul din tavă. Spre final, îndepărtezi folia şi mai ţii până când se rumeneşte.

Mai multe