Ruladă din pulpă de porc cu rozmarin

16 decembrie 2014   Mese festive

Dacă vorbim de mese festive, păi atunci festive să fie. Această ruladă este tocmai potrivită tocmai pentru un astfel de meniu.

Ingrediente

1 bucată de pulpă de porc fără os de circa 2 kg 1/2 kg carne tocată 4 ouă fierte tari 2 morcovi 4 gogoşari muraţi 2 linguri unt 1 lingură miere 1 linguriţă boia iute 2 căţei de usturoi 1 legătură pătrunjel sare piper rozmarin uscat 4 mere

Cum se prepară

Se taie carnea în aşa fel încât să iasă o bucată cu grosimea de un centimetru. Se bate uşor cu ciocanul de şniţele şi se condimentează cu sare, piper şi rozmarin. Se dă la rece până se prepară umplutura.

Ouăle se fierb tari şi se taie cubuleţe sau în patru. Morcovii şi gogoşarii se taie cubuleţe sau fâşii subţiri şi pătrunjelul se toacă mărunt. Se amestecă carnea tocată cu morcovii, cu gogoşarii, cu pătrunjelul şi cu ouăle, şi compoziţia rezultată se întinde pe bucata de pulpă.

Se rulează pulpa introducând în interior capetele şi se leagă cu aţă de bumbac. Se prăjeşte în ulei până prinde o crustă. Se amestecă untul moale cu boiaua, cu doi căţei de usturoi pisaţi, cu mierea şi se unge bine rulada.

Se aşază în tavă, se pun merele tăiate felii mai mari pe lângă ea, se adaugă puţin ulei, o cană cu apă şi se dă la cuptor pentru o oră. Din când în când, se unge friptura cu sosul din tavă.

sursa foto: Sucre Sale

Mai multe