Rulouri cu vişine, reţetă de sezon FOTO

14 iunie 2017   Mese festive

Profită de oferta bogată de vişine din această perioadă şi prepară-le celor dragi, în weekend sau în timpul săptămânii, o tavă cu rulouri delicioase, pe care le puteţi mânca inclusiv la micul dejun. Vei vedea cât sunt de delicioase rulourile cu vişine.

Ingrediente (12 rulouri)

150 g vişine 240 ml 7 g drojdie uscată 2 linguri zahăr ½ linguriţă sare 5 linguri unt 1 ou 375 g făină 150 g ciocolată albă 200 g cremă de brânză 1 linguriţă esenţă de vanilie 200 g zahăr pudră smântână pentru frişcă, opţional unt, pentru uns tava făină, pentru pudrarea suprafeţei de lucru

Mod de preparare

Ungi tava de copt cu unt. Pentru umplutură, speli vişinele proaspete, apoi le scoţi sâmburii şi le tai sferturi. Dacă foloseşti din compot, le laşi să se scurgă. Le dai deoparte. Încălzeşti laptele la foc mic, până devine călduţ.

Într-un bol mare, amesteci laptele cald cu drojdia uscată şi 2 linguri de zahăr şi laşi compoziţia deoparte cam 5 minute. Adaugi sare, 3 linguri de unt moale, oul şi amesteci până la omogenizare.

Adaugi făina în ploaie în compoziţia din castron şi amesteci până se combină ingredientele. Frămânţi aluatul aproximativ 5-6 minute, până devine omogen, adăugând făină, dacă este necesar, ca să nu se lipească. Aluatul ar trebui să fie moale, dar nu foarte lipicios. Dacă e necesar, mai adaugi făină. Îl pui într-un bol uns, îl acoperi cu un prosop de bucătărie şi îl laşi să crească, într-un loc călduros, aproximativ 1 oră.

Între timp, topeşti bucăţile de ciocolată albă pe baie de apă. Dai deoparte aproximativ 10 minute, până se răceşte puţin, apoi o amesteci, folosind o spatulă, cu 100 g de cremă de brânză, până se omogenizează.

Întinzi aluatul pe o suprafaţă pudrată cu făină şi îi dai formă dreptunghiulară. Întinzi compoziţia de ciocolată albă peste aluat, lăsând o margine mică şi distribui vişinele în mod egal peste cremă. Apoi începi să rulezi aluatul şi când e gata, îl tai în 12 felii egale, cu un cuţit ascuţit. Aşezi rulourile în tava unsă, le acoperi şi le laşi să crească aproximativ 30-45 de minute. Preîncălzeşti cuptorul la 175 °C.

Coci rulourile în cuptor, aproximativ 20-25 de minute sau până se rumenesc. Le scoţi din cuptor şi le laşi să se răcească uşor. Între timp, prepari glazura. Topeşti untul rămas şi îl combini într-un bol cu restul de cremă de brânză, adaugi esenţa de vanilie şi zahărul pudră. Amesteci până când zahărul se dizolvă complet. Dacă glazura este prea groasă, adaugi puţină smântână pentru frişcăm pentru a obţine consistenţa dorită. Torni glazura peste rulourile cu vişine şi le serveşti imediat.

Sursa + foto: kitchenstories.io

kitchenstories.io

Mai multe