Rulouri de macrou marinat

2 martie 2016   Mese festive

Pentru această reţetă de rulouri de macrou marinat ai nevoie de o cană de oţet. Nu contează neapărat felul lui, aşa că poţi folosi chiar şi oţet balsamic, care este mult mai aromat. În general, oţeturile balsamice se folosesc în marinate, dressinguri şi sosuri. De asemenea, se întrebuinţează la paste şi risotto, la preparate cu carne, fructe proaspete )mai ales căpşuni şi fragi), ca topping pe îngheţate de vanilie.

Ingrediente 1 kg macrou

2 căni apă

100 ml ulei

1 cană oţet

foi de dafin

piper boabe

3-4 căţei de usturoi

1 lămâie

sare

6-7 castraveciori muraţi

10-12 gălbiori muraţi

1 ceapă (roşie) de apă

frunze de salvie

codiţe de ceapă verde pentru decor

Cum se prepară

Se curăţă peştele, se spală, se dezosează, se taie fileurile şuviţe şi se aşază într-un castron mare. Separat, se amestecă ingredientele pentru marinată, se dau în clocot şi se toarnă fierbinte peste fileurile de peşte din castron. Se lasă câteva ore (chiar de seara până dimineaţa) la rece.

Se scot fileurile din marinată, se aşază într-un capăt al fiecărui fileu câte ­două bastonaşe de castraveciori muraţi, două rondele de ceapă, un gălbior murat şi o frunză de salvie. Se rulează, se prinde cu o scobitoare şi se aşază pe un platou. Se decorează cu codiţe de ceapă verde şi se servesc cu o salată de ouă fierte tari.

Mai multe