Rulouri din foitaj
Vrei un aperitiv delicios, numai bun ca să meargă de "ronţăit" într-o dupa-amiază cu prietenii? Reţeta de foitaj cu brânză este ideală, se prepară rapid şi are un gust delicios.
Ingrediente
1 foaie mare de aluat foitaj, dezghețată
1 ou
150 g brânză feta sau telemea
100 g ricotta
1 linguriță ierburi aromate uscate (rozmarin, cimbru și oregano)
1 gălbenuș, pentru uns
semințe de susan, mac sau chimen, pentru decor
Mod de preparare
Sfărâmi brânza cu furculița, o amesteci cu ricotta, oul și ierburile aromate. Omogenizezi totul până obții o pastă cremoasă.
Desfaci foaia de aluat și o tai în dreptunghiuri egale. Pui o lingură de umplutură pe o margine și rulezi strâns fiecare bucată. Așezi rulourile cu îmbinarea în jos pe o tavă tapetată cu hârtie de copt.
Ungi fiecare rulou cu gălbenuș bătut și presari semințe de susan sau mac deasupra.
Introduci tava în cuptorul preîncălzit la 200 °C și coci 25 de minute, până când foitajul e auriu și crocant. Le lași să se răcorească puțin și le servești calde sau la temperatura camerei.