Rulouri din hering

4 august 2014   Mese festive

Un tărâm de poveste, foarte îndepărtat şi aproape necunoscut de noi, Scandinavia are povestea bucătăriei ei. Una dintre ele, ţi-o povestim chiar noi.

Preparare: 1 h 45 minute Dificultate: mică 6 porţii

Ingrediente

10-12 file de hering

10-12 cartofi mici

zeama de la o lămâie

50 g unt

sare

piper

Pentru sos

300 ml smântână

4 ouă

100 g caşcaval

1 legătură mărar verde

sare

piper

Preparare

1. Usuci fileurile de peşte cu prosoape absorbante, le condimentezi cu sare şi piper, după gust, şi le stropeşti cu zeama de lămâie. Le laşi la rece cel puţin 30 de minute.

2. Între timp, fierbi cartofii în apă cu sare, îi scurgi, îi cureţi de coajă şi îi laşi să se răcească. Îmbraci cartofii în fileurile de peşte şi le aşezi în picioare într-un vas termorezistent uns cu unt.

3. Amesteci smântâna cu ouăle bătute, cu mărarul tocat mărunt, cu caşcavalul şi torni compoziţia peste fileurile din vas. Le introduci în cuptorul preîncălzit pentru 40-45 de minute. Le serveşti calde.

sursa foto: StockFood

Mai multe