Rulouri greceşti cu miere şi nucă

19 martie 2014   Mese festive

Ai musafiri sau pregăteşti o petrecere şi nu ştii cum să-ţi impresionezi invitaţii? Avem noi reţeta care-i va impresiona plăcut. Încearc-o şi spune-ne cum ţi-a ieşit.

Ingrediente:

6-8 căni de făină 2 căni cu suc proaspăt de lămâie sau portocală 2 ceşti de ulei 200-250 ml de apă 100 g nucă măcinată ulei

1 cană de zahăr

150 ml de miere

1 cană de apă

1 baton de scorţişoară

Mod de preparare:

Pui făina cernută în prealabil într-un vas mai mare, adaugi pe rând celelalte ingrediente şi frămânţi aluatul cel puţin 5-10 minute. Mai poţi adăuga făină până când aluatul devine destul de tare, după care laşi vasul acoperit pentru 30 de minute.

Între timp prepari siropul. Pui zahărul, mierea, scorţişoara şi cana de apă la fiert într-un vas, la foc mic. Le laşi 15 minute.

Împarţi aluatul în mai multe bucăţi, de dimensiunea unui pumn, după care le întinzi cu un sucitor până obţii o foaie foarte subţire. Tai aluatul în fâşii subţiri de 5-6 cm şi le rulezi astfel încât să formezi nişte spirale.

Încingi uleiul într-un vas mai adânc şi laşi spiralele până se rumenesc puţin (te poţi folosi de furculiţă pentru a nu le lăsa să se desprindă), apoi le scoţi pe un şerveţel să se scurgă de ulei. Treci fiecare spirală prin sirop, după care presari deasupra nucă măcinată.

Mai multe