Rulouri umplute cu brânză

16 noiembrie 2016   Mese festive

Întâmpină-ţi prietenii cu aceste rulouri umplute cu brânză şi un pahar de vin roşu! Se vor simţi cu adevărat răsfăţaţi!

Ingrediente (15-20 rulouri)

Pentru aluat 550 g făină 100 g unt 250 ml apă foarte rece 1 praf de sare

150 g brânză de vaci bine scursă

150 g telemea de oi

150 g şuncă presată

50 g nucă măcinată

1 ceapă

2 linguri smântână

1 legătură pătrunjel

oregano uscat

sare

piper

Mod de preparare

Cerni făina cu sarea într-un castron mare, faci la mijloc o adâncitură şi pui untul tăiat felii. Amesteci cu degetele până când feliile de unt sunt acoperite bine cu făină. Adaugi apa foarte rece, amesteci la început cu o lingură de lemn, apoi aşezi aluatul pe planşeta presărată cu făină şi frămânţi un aluat consistent şi neted.

Întinzi aluatul în foaie, îl pliezi în patru, îl acoperi cu o folie de plastic şi îl laşi la frigider 30 de minute. Întinzi din nou aluatul cu sucitorul, îl pliezi din nou în patru şi îl laşi la frigider încă 30 de minute. Repeţi această operaţiu­ne încă de două ori.

Între timp, sfărâmi brânza de vaci cu furculiţa, o amesteci cu telemeaua de oi rasă, şunca tăiată bucăţele, nuca şi ceapa tăiată cubuleţe. Adaugi pătrunjelul tocat mărunt şi puţin oregano uscat, sare, piper, după gust. Asezonezi ingredientele cu smântână şi amesteci.

Tai fâşii din aluatul de foie­taj, le înfăşori pe tuburile pentru rulouri, le aşezi într-o tavă tapetată cu folie specială pentru copt şi le rumeneşti 15-20 de minute, la foc iute. După ce se răcesc bine, le umpli cu pasta de brânză.

Mai multe