Salam de biscuiţi cu ciocolată. Reţeta pas cu pas

5 aprilie 2017   Mese festive

Nu poţi să rezişti în faţa unei felii de salam de biscuiţi. Înlocuieşte cacaua de la ingrediente cu ciocolată topită şi vei obţine cel mai bun salam de biscuiţi.

De ce ai nevoie pentru salam de biscuiţi

200 g ciocolată de menaj

150 g zahăr

175 g biscuiţi simpli

2 ouă

150 g unt

10 g esenţă de rom

Cum se prepară salamul

Pas 1

Tai ciocolata sau o razi şi o topeşti pe baie de aburi, apoi o laşi la răcorit.

Pas 2

Mixezi untul cu zahărul şi esenţa de rom până când obţii o consistenţă cremoasă.

Pas 3

Încorporezi ouăle în crema de unt, omogenizezi, apoi torni ciocolata topită.

Pas 4

Rupi biscuiţii şi-i adaugi în crema obţinută, apoi amesteci.

Pas 5

Rupi o coală de hârtie de copt, torni compoziţia şi o aşezi pe mijlocul foii.

Pas 6

Rulezi strâns foaia de copt pentru a obţine forma de salam.

Pas 7

Strângi la capete marginile foii şi dai salamul la rece peste noapte.

Sursa http://www.giallozafferano.it

http://www.giallozafferano.it

Mai multe