Salată de creveți în ananas
Creveţii sunt ideali, pentru că se fac rapid şi au un gust minunat.
Ingrediente
1 ananas mare
500 g creveți decorticați
2 roșii mari
1 ceapă verde
2 căni baby-spanac
1/2 cană sos de lămâie
3 linguri ulei de măsline
sare și piper, după gust
Mod de preparare
Tai ananasul în jumătate, pe lungime și scoți pulpa cu ajutorul unei linguri, păstrând coaja intactă. Pulpa o tai cubulețe și o dai deoparte.
Încălzești 2 linguri din uleiul de măsline într-o tigaie, la foc mediu-mare și adaugi creveții. Îi prăjești până ce devin puțin rumeniți la exterior, aproximativ 3 minute pe fiecare parte, apoi îi lași la răcit.
Cureți și tai roșiile cubulețe și ceapa verde felii subțiri. Într-un bol, amesteci creveții cu bucățile de ananas, roșiile, baby-spanacul și ceapa verde,torni sucul de lămâie și uleiul de măsline peste salată și amesteci ușor.
Transferi salata în coaja de ananas și servești imediat.