Salată de fenicul şi pui
Aromat şi crocant, feniculul e prezent în rafturile multor magazine. Dacă nu l-ai gustat până acum, descoperă-igustul interesant gătind această reţetă.
Ingrediente
3 legături de ceapă verde 4 linguri făină 1 ou 120 ml lapte sare piper ulei pentru prăjit
Pentru sosul de smântână
25 g unt
1 lingură făină
200 ml smântână
1 lingură zeamă de lămâie
sare
Preparare
Cureţi ceapa, o speli şi o presezi cu un prosop absorbant pentru a nu rămâne apă pe frunze. Separat, baţi oul cu trei linguri de făină şi sare după gust şi apoi diluezi cu lapte până obţii un aluat ca pentru clătite. Pudrezi firele de ceapă cu făină, le treci prin aluatul de clătite şi le rumeneşti în uleiul încins. Le pui pe şerveţele absorbante. Pentru sos topeşti untul într-o tigaie, încorporezi făina, amestecând cu o lingură de lemn, şi stingi cu smântâna. Dacă este nevoie poţi adăuga puţin lapte pentru ca sosul să fie mai fluid. Condimentezi cu sare şi zeamă de lămâie, după gust, şi serveşti, ca garnitură, într-un castronel, presărat cu ceapă verde.