Salată Mimosa cu ton
O salata făcută în casă, pregătită cu dragoste și răbdare, nu trebuie să lipsească de la mesele festive.
Ingrediente
300 g cartofi fierți
250 g morcovi fierți
1 conservă de ton în suc propriu
1 ceapă albă
200 g maioneză
3 ouă fierte, tari
zeama de la 1 lămâie
150 g brânză ceddar rasă
sare
piper
rodie și mentă, pentru decor
Mod de preparare
Scurgi tonul din conservă și îl mărunțești, apoi îl lași deoparte.
Tai mărunt ceapa și o pui într-un castron cu zeama de la lămâie și cu puțină sare. O lași 10 minute. Între timp, dai prin răzătoarea mare cartofii și morcovii, cureți ouăle, separi albușurile de gălbenușuri, tai fin albușurile, iar gălbenușurile le dai prin răzătoare.
Într-o tavă dreptunghiulară, montezi salata: așezi la bază cartofii, presari sare și piper, după gust, pui jumătate din cantitatea de maioneză, nivelezi, apoi adaugi tonul, ceapa bine scursă, albușurile, restul de maioneză, morcovii, nivelezi, presari brânza rasă, iar peste ea gălbenușurile. O poți decora cu semințe de rodie și frunze proaspete de mentă. Dai la frigider înainte de a o servi.