Salată Olivier

20 decembrie 2025   Mese festive

Salata Olivier se servește rece, ca aperitiv, fiind nelipsită de pe mesele festive și apreciată pentru gustul său.

Ingrediente

400 g cartofi

200 g morcovi

sare

piper

150 g mazăre fiartă

4 ouă fierte, tari

250 g șuncă de pui

4 castraveți murați

150 g iaurt grecesc 2%

1 lingură maioneză light

Mod de preparare

Speli bine cartofii, cureți morcovii de coajă și-i pui la fiert în apă cu sare. După ce se răcesc, îndepărtezi coaja de pe cartofi și tai legumele cubulețe.

Tai șunca în cubulețe egale, cureți ouăle și le tai bucățele. Tai și castraveții murați și scurgi bine zeama.

Într-un bol mare, pui toate ingredientele și adaugi mazărea fiartă.

Într-un bol mic, amesteci iaurtul cu maioneza light, apoi torni peste legume. Amesteci ușor și potrivești de sare și piper. Torni salata în platoul în formă festivă și nivelezi.

Mai multe