Salată Olivier
Salata Olivier se servește rece, ca aperitiv, fiind nelipsită de pe mesele festive și apreciată pentru gustul său.
Ingrediente
400 g cartofi
200 g morcovi
sare
piper
150 g mazăre fiartă
4 ouă fierte, tari
250 g șuncă de pui
4 castraveți murați
150 g iaurt grecesc 2%
1 lingură maioneză light
Mod de preparare
Speli bine cartofii, cureți morcovii de coajă și-i pui la fiert în apă cu sare. După ce se răcesc, îndepărtezi coaja de pe cartofi și tai legumele cubulețe.
Tai șunca în cubulețe egale, cureți ouăle și le tai bucățele. Tai și castraveții murați și scurgi bine zeama.
Într-un bol mare, pui toate ingredientele și adaugi mazărea fiartă.
Într-un bol mic, amesteci iaurtul cu maioneza light, apoi torni peste legume. Amesteci ușor și potrivești de sare și piper. Torni salata în platoul în formă festivă și nivelezi.