Salată picantă

24 octombrie 2013   Mese festive

Descoperă savoarea nucilor din această salată delicioasă.

Ingrediente:

500 g de sfeclă 100 g nuci 150 g prune uscate 3 căţei de usturoi 3 linguriţe de hrean dat prin răzătoarea mică sare piper ulei oţet frunze de pătrunjel

Mod de preparare:

Speli bine sfecla sub jet de apă şi o coci în cuptor până se înmoaie. O scoţi şi o laşi la răcit. Hidratezi prunele turnând apă fierbinte peste ele. Le laşi aproximativ 15 minute şi le tai mărunt. Toci nucile. Păstrezi câteva şi pentru decor. Zdrobeşti usturoiul. Faci o vinegretă din ulei şi oţet. Cureţi sfecla, o dai prin răzătoarea mare şi o pui într-un bol. Adaugi prunele, nucile, hreanul şi usturoiul, apoi amesteci, asezonezi cu sare şi piper după gust şi torni vinegreta.

În momentul servirii, decorezi cu nuci şi cu frunzuliţe de pătrunjel.

Dificultate mică

8 porţii

Timp de preparare: 3h

Mai multe