Salată șuba

19 decembrie 2024   Mese festive

Salata Șuba este un preparat tradițional rusesc, cunoscut pentru straturile sale colorate, este o alegere excelentă pentru mesele festive.

Ingrediente

4 sfecle

4 morcovi

3 cartofi

1 ceapă

zeama de la 1 lămâie

3 ouă

1 scrumbie afumată

300 g maioneză făcută în casă

20 g gelatină

Mod de preparare

Așezi sfeclele într-o tavă și le coci în cuptorul încins până ce furculița intră ușor în ele, apoi le scoți, le lași la răcit, le descojești și le dai prin răzătoarea mare. Tai ceapa mărunt, o pui într-un castron cu zeamă de lămâie și cu sare, și o lași cel puțin 15 minute.

Fierbi ouăle, morcovii și cartofii în coajă. Cureți ouăle și cartofii de coajă și dai totul prin răzătoarea mare. Dezosezi scrumbia și o mărun țești cu mâna. Prepari gelatina conform indicațiilor de pe ambalaj, apoi o încorporezi în maioneza pregătită în prealabil.

Întinzi o folie alimentară, peste ea așezi un strat de sfeclă rasă, netezești, pui un strat de maioneză și uniformizezi, adaugi morcovii și încă un strat subțire de maioneză. Adaugi cartofii, ouăle, ceapa bine stoarsă, scrumbia și restul de maioneză, răsucești folia și o strângi bine la capete. Dai salata la frigider cel puțin șase ore.

O scoți din folie și o servești decorată după imaginație.

Mai multe