Şalău la cuptor

10 iunie 2016   Mese festive

Indiferent de modul în care îl prepari, fie că-l însoţeşti de sosuri inedite, fie de o mămăligă aburindă şi de nelipsitul nostru mujdei, gustul peştelui este inegalabil.

Ingrediente 150 g fileu de şalău sare piper 3 felii de lămâie 2 roşii 3 căţei usturoi 1 ardei gras roşu ulei câteva frunze de busuioc, după gust

Mod de preparare

Speli şi tai ardeiul şi roşiile şi zdrobeşti usturoiul. Încingi cuptorul.

Dai peştele cu sare şi piper după gust. Aşezi pe o hârtie de copt, unsă în prealabil cu ulei, feliuţele de lămâie şi peste ele fileul de şalău. Adaugi deasupra peştelui feliuţele de roşii şi de ardei, precum şi usturoiul. Dacă vrei tot acum aşezi şi frunzele de busuioc, apoi înfăşori foaia de copt şi dai la cuptor 10 minute. Serveşti peştele cald însoţit de legumele coapte.

Mai multe