Saramură de crap

26 ianuarie 2016   Mese festive

Nu uita la această reţetă de saramură de crap, să foloseşti mărar proaspăt, tocat. Originar din Asia Centrală, este o plantă anuală de la care se folosesc atât seminţele, cât şi partea aeriană, proaspătă sau uscată. Mărarul are un gust dulce şi aromatic, între anason şi chimen. În Europa este utilizat îndeosebi pentru condimentarea murăturilor, a peştelui şi la prepararea unor oţeturi aromatice cu ierburi.

Saramură de crap - Ingrediente (4 porţii)

1 peşte de 1 kg 1 căpăţână de usturoi 2 ardei iuţi 2 ardei capia 3 roşii 2 -3 linguri de pătrunjel şi mărar tocate sare grunjoasă

Saramură de crap - Mod de preparare

Cureţi peştele de aripioare, branhii şi intestine şi îl speli. Dacă are solzi, nu îi cureţi. Îl dai cu puţină sare în interior. Pui pe foc la încins o tavă sau o tablă pe care presari sare grunjoasă. Aşezi peştele întreg. După ce peştele s-a fript pe ambele părţi, cureţi tabla de sare şi pui la copt roşiile şi ardeii capia până când capătă o culoare maronie. Le cureţi de coajă când sunt gata.

Separat, aşezi un vas cu apă pe foc şi când aceasta este călduţă pui ardeiul iute tocat şi usturoiul pisat şi stingi focul. Cureţi peştele fript de piele. Aceasta, cu sarea pe ea, se pune în vasul cu apă caldă, usturoi şi ardei aproximativ 5 minute. Apoi arunci pieliţa. În acelaşi vas, adaugi roşiile şi ardeii copţi. Aşezi peştele într-un vas, iar peste el torni zeama cu legume şi verdeaţă. Serveşti cât e caldă.

Mai multe