Saramură de pui

15 mai 2016   Mese festive

Bucătăria românească este la fel de gustoasă ca oricare alta din lume. Cu această reţetă vei descoperi savoarea bucatelor tradiţionale!

Ingrediente: 8 pulpe superioare sare, piper 2 ardei graşi 4 roşii 1-2 ardei iuţi 1 căpăţână de usturoi ţuică vin leuştean

Pui pulpele superioare, scurse bine, la fript pe o plită dată cu sare. După ce s-au fript pe ambele părţi, le aşezi într-o cratiţă. Coci pe plită roşiile, ardeii iuţi şi pe cei graşi. Descojeşti legumele şi le toci. Mărunţeşti usturoiul şi ardeiul iute. Pui legumele peste pulpele din vas, torni un păhărel de ţuică şi puţin vin, completezi cu apă fierbinte şi laşi să se întrepătrundă aromele. La final adaugi usturoiul şi ardeiul iute, pentru un gust mai puternic.

Serveşti saramura presărată cu leuştean tocat şi cu cartofi ţărăneşti (aşa este reţeta tradiţională) ori cu mămăliguţă.

Mai multe