Şarlotă cu pişcoturi şi ciocolată
Un desert potrivit pentru o ocazie specială este această şarlotă cu pişcoturi şi ciocolată, o prăjitură pentru întreaga familie.
Ingrediente pentru şarlotă cu pişcoturi şi ciocolată
300 g ciocolată 20 pişcoturi de şampanie 125 g unt 80 g zahăr 3 ouă 200 g frişcă
Mod de preparare pentru şarlotă cu pişcoturi şi ciocolată
Pentru cremă se topesc 250 g ciocolată cu o lingură de apă, într-o cratiţă, la foc mic. Când s-a înmuiat, se ia de pe foc, se adaugă untul, zahărul, gălbenuşurile şi se amestecă energic până se obţine o cremă.
Separat, se bat albuşurile spumă tare, se amestecă cu crema de ciocolată, iar la sfârşit se adaugă frişca. Se pregăteşte o formă rotundă, cu pereţii netezi, detaşabilă, care se tapetează cu pişcoturi, aranjate cu partea bombată înspre pereţii formei. Se îmbracă şi fundul formei cu pişcoturi.
Se toarnă crema în formă şi se dă la rece două-trei ore. În momentul servirii, se detaşează forma şi se ornează cu aşchii din ciocolata rămasă, care se obţin fie prin tăierea
ciocolatei cu cuţitul, fie prin trecerea pe răzătoarea cu ochiuri mari. Prietenii tăi vor fi foarte încântaţi de această şarlotă cu pişcoturi şi ciocolată.
Budincă – negresă cu ciocolată
Budincă – negresă cu ciocolată
foto: Photoland