Şarlotă de portocale

12 ianuarie 2018   Mese festive

Ştiai că este indicat consumul de portocală în caz de supradoză de antibiotice şi de substanţe toxice? Totodată, fructul este de ajutor şi în tratarea infecţiilor şi pentru scăderea febrei?

Ingrediente (1 tavă)

Pentru blat 3 ouă 450 g făină 300 g zahăr 1 lingură unt 150 ml suc proaspăt de portocale 1 linguriţă praf de copt

2 portocale

4 gălbenuşuri

150 ml lapte

40 g zahăr

20 g gelatină

200 ml apă

250 ml suc de portocale

Mod de preparare

Pentru blat, baţi albuşurile spumă. Separat, mixezi gălbe­nu­şurile cu zahărul şi cu untul moale. Adaugi făina şi sucul de portocale. Tot aici încorporezi şi amestecul de albuşuri, apoi praful de copt. Aluatul obţinut îl pui într-o tavă cu pereţii detaşabili tapetată şi-l dai la cuptorul preîncălzit 45 de minute. Când blatul este gata, îl însiropezi cu suc de portocale.

Pentru şarlotă, înmoi gelatina în apă rece 10 minute, apoi adaugi sucul de la o portocală. Separat, baţi gălbenuşurile. Laptele îl pui pe foc şi-l amesteci cu coaja de la cele două portocale şi zahărul. Îl laşi să fiarbă 2 minute, apoi torni sucul de la cealaltă portocală şi amestecul de gălbenuşuri. Fierbi compoziţia 12 minute, amestecând, apoi o laşi să se răcească. Între timp, pui gelatina pe baie de aburi până se topeşte complet, fără să fiarbă. Ulterior, o amesteci cu cealaltă compoziţie.

Peste blatul însiropat pui crema şi dai prăjitura la frigider peste noapte.

Mai multe