Şniţel de curcan în crustă crocantă

11 noiembrie 2014   Mese festive

Pentru musafiri, dar chiar şi pentru o cină romantică poţi prepara cu încredere aceste şniţele de curcan care vor fi parte a unei seri reuşite.

Ingrediente

500 g piept de curcan 1 ou 50 ml bere 100 g făină 100 g fulgi de porumb sare piper ulei pentru prăjit

Cum se prepară

Se taie felii pieptul de curcan. Acestea se netezesc uşor cu ciocanul de şniţele, se condimentează cu sare şi piper, după gust, apoi se lasă la frigider circa 20 de minute să se frăgezească.

Între timp, se bate oul, se adaugă sare şi piper, după gust, două linguri de făină şi se amestecă bine până se formează un aluat omogen. Se adaugă peste el bere şi se subţiază până la

consistenţa unui aluat de clătite.

Se aşază restul de făină într-un castron, iar în alt castron se pun fulgii de porumb zdobiţi puţin. Se trec feliile de carne prin făină, apoi prin aluatul de clătite, iar în final prin fulgii de porumb, având grijă să se prindă un strat cât mai consistent de fulgi de porumb pentru a forma crusta crocantă. Se rumenesc în ulei bine încins, pe ambele părţi, şi se

servesc imediat cu diverse garnituri, după preferinţă şi gust.

Mai multe