Somon caramelizat
24 ianuarie 2014
Mese festive
Această reţetă este ideala pentru cină.
Ingrediente:
o jumătate de cană de zahăr 2 linguri şi jumătate de sare de mare un praf de piper negru măcinat 450 de grame de somon tăiate în 4 fileuri ulei de măsline
Mod de preparare:
Într-un bol, amestecaţi zahărul, sarea şi piperul negru. Înmuiaţi apoi fiecare fileu de somon în compoziţia rezultată. Încingeţi puţin ulei de măsline într-o tigaie. Puneţi somonul şi lăsaţi-l la prăjit circa 5 minute pe fiecare parte. Scoateţi peştele din tigaie, puneţi-l în tavă, puneţi două-trei linguriţe din amestecul cu zahăr peste el, apoi îl băgaţi la cuptor timp de 5-10 minute. Se lasă puţin la temperatura camerei înainte de servire.
Foto: pinchofyum.com/