Somon cu migdale, ceapă şi busuioc

8 martie 2014   Mese festive

Poate fi servit alături de piure de cartofi, salată sau legume la cuptor.

Ingrediente:

o jumătate de lingură de unt 3 linguri de ulei de măsline o ceapă mică tăiată mărunt sare şi piper după gust o jumătate de linguriţă de zeamă de lămâie o jumătate de cană de migdale 4 linguriţe de muştar 4 file de somon un sfert de cană de ceapă verde tocată un sfert de cană de frunze de busuioc

Mod de preparare:

Turnaţi o jumătate de linguriţă de ulei într-o tigaie şi topiţi untul. Adăugaţi ceapa, sarea şi piperul şi lăsaţi-le pe foc timp de 30-45 de minute, până când capătă o culoare caramelizată maronie.

Adăugaţi zeama de lămâie. Între timp, preîncălziţi cuptorul la 220 de grade Celsius. Tapetaţi o tavă pentru copt cu uleiul de măsline rămas. Puneţi migdalele în tavă şi asezonaţi somonul cu sare şi piper.

Ungeţi fiecare file cu muştar şi aşezaţi-l apoi peste migdalele din tavă.

Se lasă la cuptor circa 15 minute, apoi se aşează pe farfurie împreună cu ceapa caramelizată, ceapa verde şi frunzele de busuioc.

Sursa: wholefoodmarket.com

Mai multe