Somon cu sos cremos de smântână şi mărar

29 septembrie 2017   Mese festive

Când alegi să găteşti peşte, încearcă o reţetă delicioasă de somon cu sos cremos de smântână şi iaurt, care te va cuceri de la prima degustare.

Ingrediente

Pentru sos

170 g smântână

2 linguriţe muştar

1 căţel de usturoi mic, pisat

2-3 linguri mărar tocat

1 linguriţă coajă de lămâie rasă

1-2 linguri zeamă de lămâie

2 linguri lapte

Sare

Pentru peşte

1 lingură ulei

4 bucăţi file de somon

felii de lămâie, pentru servire

sare

piper

Mod de preparare

Amesteci toate ingredientele pentru sos, într-un bol. Mai poţi adauga lapte, pentru a fi mai gros sau zeamă de lămâie, după gust. Dai deoparte 15 minute.

Condimentezi bucăţile de peşte cu sare şi piper, după gust. Le rumeneşti în ulei, în jur de 2 minute, pe fiecare parte. Serveşti cu sos, felii de lămâie şi extra mărar, dacă vrei.

Sursa http://www.recipetineats.com

Mai multe