Somon în aluat
Somonul în aluat este un fel de mâncare echilibrat și consistent, potrivit atât pentru mese festive, cât și pentru prânzuri speciale.
Ingrediente
4 fileuri somon
1 foaie aluat foitaj
400 g cremă de brânză cu smântână
250 g spanac congelat
1 ceapă
3 căței de usturoi
zeama de la 1 lămâie
1 ou, pentru uns aluatul
ulei
1 lămâie, pentru servit
Mod de preparare
Speli peștele, îl usuci, îl dai cu sare, îl stropești cu zeamă de lămâie și îl lași deoparte. Tai ceapa mărunt și o pui într-o tigaie în care ai încins o lingură de ulei. Amesteci, presari sare după gust și, când ceapa devine sticloasă, adaugi spanacul scurs. Amesteci, iar după ce se evaporă apa lăsată, pui usturoiul dat prin răzătoare. Omogenizezi și oprești focul.
Întinzi aluatul, îl acoperi cu spanacul, apoi cu crema de brânză și așezi fileurile de somon, unul în spatele celuilalt. Rulezi cu grijă, îl crestezi ușor, apoi ungi aluatul cu oul bătut.
Așezi ruloul într-o tavă tapetată cu hârtie de copt și-l dai la cuptorul încins în prealabil. Îl coci aproximativ 30 de minute. Decorezi cu felii de lămâie și servești.