Somon în crustă de usturoi la cuptor
Când îţi doreşti să pregăteşti o masă cu peşte, poţi încerca reţeta de somon în crustă de usturoi la cuptor, care te va cuceri de la prima degustare.
Ingrediente
650 g somon 2 linguri unt fulgi de ardei iute, după gust 2-3 căţei de usturoi, pisaţi 30 g pesmet 40 g parmezan, ras 2-3 linguriţe pătrunjel, tocat ½ linguriţă mix de condimente felii de lămâie, pentru servire sare piper
Mod de preparare – Somon în crustă de usturoi la cuptor
Preîncălzeşti cuptorul la 220 °C. Aşezi peştele într-o tavă tapetată şi îl ungi cu 1 lingură de unt topit. Într-un bol, combini fulgii de ardei iute, usturoiul, pesmetul, parmezanul, mixul de condimente, sare şi piper, după gust. Combini cu untul rămas şi pui compoziţia peste peşte.
Dai la cuptor 12-15 minute. Serveşti cu felii de lămâie şi pătrunjel.