Somon la cuptor, cu sos salsa de avocado FOTO
În doar 30 de minute, poţi pregăti un preparat delicios. Ideal pentru ocaziile deosebite sau pentru o cină în doi, acest somon cu sos salsa şi avocado va primi multe laude. Încearcă şi tu reţeta pe care ţi-o recomandăm şi bucură-te de savoarea acestui peşte bogat în grăsimi „bune“.
Somon la cuptor, cu sos salsa de avocado - Ingrediente (2-3 porţii)
Pentru somon
450 g somon 1 lingură ulei de măsline 1-2 căţei de usturoi, mărunţiţi ¼ linguriţă boia de ardei ¼ linguriţă pudră de chili ¼ linguriţă piper ¾ linguriţă sare
Pentru sosul salsa de avocado
1/2 avocado copt, curăţat şi fără sâmbure
zeama de la ½ lămâie
½ ceapă roşie mică, tocată
pătrunjel tocat, după gust
150 g roşii, tăiate cubuleţe
2-3 ardei iuţi verzi (jalapeno, dacă preferi), tocaţi
Somon la cuptor, cu sos salsa de avocado – Mod de preparare
Încingi cuptorul. Tai somonul în 2-3 bucăţi. Combini uleiul de măsline, usturoiul tocat, boiaua, pudra de chili, piperul şi sarea. Cu această compoziţie, pudrezi somonul pe toate bărţile.
Dai la cuptor 12-15 minute, în funcţie de cât de groase sunt fileurile de somon.
Între timp, prepari salsa de avocado. Toci ceapa cât mai fin, pătrunjelul şi ardeiul iute verde. Mărunţeşti usturoiul. Tai roşiile cubuleţe şi cureţi de coajă avocado.
Amesteci ceapa, pătrunjelul, ardeii iuţi, usturoiul, roşiile şi zeama de lămâie. Condimentezi cu sare şi piper, după gust. Adaugi avocado şi amesteci uşor.
Când e gata, muţi somonul pe un platou şi peste el torni sosul salsa de avocado. Serveşti preparatul imediat.
Sursa: valentinascorner.com