Somon la grătar cu salată

16 martie 2016   Mese festive

Somonul este un peşte cu gust inconfundabil. Cel mai simplu de preparat este la grătar.

Ingrediente (3 porţii)

3 fileuri de somon 3-4 avocado coapte 5 roşii cherry 1 legătură de pătrunjel zeama de la o lămâie 1 lămâie tăiată feliuţe 1 salată 1 castravete sare piper ulei

Cum se prepară

Speli fileurile de peşte şi le pui la scurs într-o sită. Le ungi cu ulei şi le presari cu sare şi piper. Încingi grătarul şi le frigi pe rând, până se rumenesc uşor, pe ambele părţi. Aşezi fileurile de somon pe şerveţele absorbante de bucătărie pentru a scăpa de excesul de grăsime.

Speli avocado, roşiile, castravetele, salata şi pătrunjelul şi le laşi la scurs. Cureţi de coajă şi tai avocado cubuleţe, le pui într-un bol şi le amesteci cu puţină zeamă de lămâie şi acoperi cu o farfurie pentru a evita oxidarea lor.

Toci jumătate de legătură de pătrunjel, tai roşiile în două, castraveţii rotund, rupi salata şi le pui într-un bol. Adaugi avocado, sare, ulei, zeama de lămâie şi amesteci bine.

Pui câteva linguri cu salată pe o farfurie, aşezi alături fileul de somon şi, dacă vrei, poţi decora farfuria cu feliuţe de lămâie şi cu o frunză de pătrunjel.

Mai multe