Somon la grătar cu sos salsa făcut cu avocado
La mesele festive sau în acele zile cu dezlegare la peşte din post, de ce să nu încerci un preparat pe bază de somon? Este o carne bogată în grăsimi „bune“ şi acizi graşi Omega-3, aşa că te va ajuta să îţi menţii inima sănătoasă. În plus, este o mâncare săţioasă, nu doar sănătoasă, care te va ajuta să nu cedezi altor tentaţii culinare.
Ingrediente
900 g somon, tăiat în 4 fileuri egale 1 lingură ulei de măsline 1 linguriţă sare 1 linguriţă chimion măcinat 1 linguriţă boia dulce 1 linguriţă ceapă granulată ½ linguriţă praf de chili 1 linguriţă piper negru măcinat
Pentru sosul salsa
1 avocado, feliat
½ ceapă roşie mică, tăiată
zeama de la 2 limete
1-2 linguriţe coriandru sau pătrunjel tocat fin
sare, după gust
Mod de preparare
Amesteci sarea, praful de chili, chimionul, boiaua, ceapa şi piperul într-un vas. Freci fileurile de somon cu ulei de măsline şi cu amestecul de condimente. Dai carnea la frigider cel puţin 30 de minute.Încălzeşti grătarul sau o tigaie grill.
Pentru sosul salsa, combini feliuţele de avocado, ceapa, coriandrul (sau pătrunjelul), zeama de limetă şi sarea într-un vas şi amestei bine, până se omogenizează. Dai compoziţia la rece, până când eşti gata să o serveşti.
Frigi cele 4 fileuri de somon pe ambele părţi, în funcţie de cât de făcută vrei să fie carnea. La final, pui sosul salsa pe fiecare fileu şi serveşti imediat.
Sursa + foto: www.thecookierookie.com