Sorbet de căpşuni
22 iunie 2018
Mese festive
Iată un desert simplu şi apetisant. Nu ai cum să rezişti în faţa acestui delicios sorbet de căpşuni, care te va răcori rapid în zilele călduroase de vară.
Ingrediente
400 g căpşuni 200 g zahăr zeama de la 2 lămâi 400 ml apă
Preparare
Pui pe foc apa cu zahărul şi îl fierbi 10- 12 minute, îl dai deoparte şi îl laşi la răcit, apoi îl laşi la frigider. Speli căpşunile, le cureţi de codiţe şi le mixezi în blender cu zeama de lămâie, torni siropul de la frigider şi mixezi în continuare.
Dacă vrei să obţii un sorbet fin, poţi strecura compoziţia, apoi dai vasul la congelator. Din oră în oră, îl scoţi şi mixezi pentru a zdrobi aşchiile de gheaţă.
Foto: pixabay.com