Sorbet de mentă

25 iunie 2015   Mese festive

Menta uscată este o sursă bună de fier şi de mangan. Este folosită în gastronomie în întreaga regiune mediteraneeană, pentru a aromatiza preparatele. Puteţi prepara acest sorbet de mentă dar nu uita că menta însoţeşte perfect cartofii, mazărea, salatele de castraveţi, legumele gătite, tartarul de somon, omletele sărate şi dulci, saatele de fructe, deserturile cu ciociolată şi cocktailurile.

Sorbet de mentă - Ingrediente

400 ml apă 10-12 frunze de mentă proaspătă 200 g zahăr 4-5 felii subţiri de lămâie verde

Sorbet de mentă - Cum se prepară

Se fierbe zahărul cu o cană de apă până se obţine un sirop gros, care se lasă la răcit. Separat, se dau în clocot 400 ml apă, se ia vasul de pe foc, se adaugă frunzele de mentă şi se lasă să se infuzeze 2 ore, la loc răcoros.Se strecoară infuzia de mentă, se adaugă siropul de zahăr şi 2-3 frunze de mentă tocate mărunt, se amestecă bine. Compoziţia se pune la congelator pentru 3 ore. Se scoate din congelator, se zdrobeşte şi se serveşte sorbet-ul de mentă în cupe, decorată cu felii subţiri de lămâie şi frunze de mentă.

Mai multe