Sorbet de portocale

22 iulie 2015   Mese festive

Ce ai spune de un desert răcoros şi cu puţine calorii în acelaşi timp? Poate că primul gând ţi-ar fugi la o îngheţată, dar un sorbet este mult mai bun, mai ales dacă este unul de portocale.

De ce ai nevoie pentru sorbet de portocale

¾ cană zahăr

¾ cană apă

1 mână frunze de busuioc

2 căni suc proaspăt de portocale

Cum se prepară sorbet de portocale

Combină într-un vas apa, zahărul şi busuiocul. Amestecă până se topeşte zahărul, mai lasă 10 minute, strecoară şi dă la frigider 1 oră. Toarnă sucul de portocale. Pune în sorbetul într-o caserolă şi dă-l la congelator. Scoate vasul la fiecare 30 de minute, timp de trei ore, şi amestecă bine pentru a sparge cristalele de gheaţă.

Sursa foto http://ohsweetday.com

http://ohsweetday.com

Mai multe