Spaghete cu anşoa – Reţeta lui Jamie Oliver

9 iunie 2016   Mese festive

Când vrei să găteşti un preparat deosebit, la ocaziile speciale sau pentru o cină în doi, reţeta aceasta te va inspira. Încearcă şi tu o reţetă recomandată de Jamie Oliver şi testează aceste spaghete cu anşoa.

Spaghete cu anşoa – Ingrediente

6 linguri ulei de măsline 3 fileuri de anşoa (de la conservă) 1 căţel de usturoi 1 ardei iute roşu, proaspăt 2 roşii coapte, medii 320 g spaghete uscate parmezan ras, pentru servire

Pentru topping

4 linguri de pesmet fin

6 fire de pătrunjel proaspăt

50 g nuci, bucăţi mari

2 linguri seminţe de pin, opţional

Spaghete cu anşoa – Mod de preparare

Pentru

, încălzeşti uleiul într-o tigaie, la foc mediu, adaugi anşoa şi laşi să se topească. Zdrobeşti căţelul de usturoi, dar laşi coaja. Toci mărunt ardeiul iute roşu (chili) şi îl adaugi în tigaie. Căleşti 2 minute sau până se colorează totul.

Tai roşiile în bucăţi mari şi le adaugi în tigaie, le sotezi la foc mic 10-12 minute sau până se îngroaşă sosul. Condimentezi cu piper negru măcinat, după gust.

Pentru topping, rumeneşti cantitatea de pesmet într-o tigaie şi îl răstorni într-un blender sau procesor de alimente. Toci şi adaugi frunzele de pătrunjel, iar apoi amesteci bine cu nucile sau le toci foarte fin cu un cuţit. Dacă vrei, adaugi şi 2 linguri de seminţe de pin. Laşi toppingul deoparte.

Între timp, fierbi pastele conform indicaţiilor de pe pachet, până sunt al dente. Scurgi apa în care s-au făcut, dar păstrezi 2-3 linguri. Răstorni pastele în sosul obţinut. Amesteci bine până se acoperă spaghetele. Dacă este nevoie, adaugi două sau trei linguri de apă pentru a dezlipi pastele.

Serveşti spaghetele cu anşoa în farfurii, iar peste ele torni o cantitate generoasă din toppingul preparat şi puţin parmezan ras, după preferinţă.

Sursa: jamieoliver.com

Mai multe