Ştrudel cu mere
Ştrudelul cu mere nu este un desert greu de obţinut şi poate fi cea mai bună soluţie atunci când aveţi musafiri şi sunteţi presaţi de timp.
Ingrediente:
2 mere mari 1 lingură zeamă de lămâie 1/3 ceaşcă de stafide ½ cană smochine uscate şi tocate ½ linguriţă scorţişoară 1/3 ceaşcă zahăr 6 foi de plăcintă 60 g unt 1 cană pesmet 2 linguri zahăr, pentru decor
Mod de preparare:
Încălziţi cuptorul la 180 grade C. Pregătiţi o tavă dreptunghiulară pe care aşezaţi hârtie de copt.
Curăţati merele şi tăiaţi-le felii subţiri. Puneţi-le într-un castron mare şi stropiţi-le cu zeama de lămâie. Adăugaţi stafidele, smochinele, scorţişoara şi zahărul, apoi amestecaţi.
Puneţi o foaie de aluat pe masă. Ungeţi-o cu unt topit în prealabil şi presăraţi 2 linguri de pesmet. Repetaţi acest procedeu până vom avea 6 foi, una peste alta.
Cu o lingură, luaţi din compoziţia de mere şi puneţi pe foile pregătite anterior, lăsând o margine de 6 cm la ambele capete pentru a putea împături ştrudelul. Puneţi ştrudelul în tavă şi ungeţi-l pe deasupra cu unt topit.
Coaceţi timp de 45 de minute. Când s-a făcut, lăsaţi-l 10 minute să se răcească, apoi presăraţi zahăr.
Sursa: taste.com.au