Stufat de miel

15 aprilie 2014   Mese festive

Stufatul de miel este o mâncare tradiţională, care se prepară doar o dată pe an, de Paşte. Savoarea preparatului este dată de ceapa şi usturoiul proaspete, precum şi de pătrunjelul verde care se presară din belşug. Fă şi tu deliciosul stufat tradiţional în patru paşi simpli!

Ingrediente:

2 kg pulpă de miel 5 legături de ceapă verde 5 legături de usturoi 50 g usturoi mărunţit 500 ml bulion 300 ml vin roşu sec 100 ml ulei 1 l apă 20 g cimbrişor 1 legătură pătrunjel sare piper

Mod de preparare:

Speli bine canea, apoi o tai cubuleţe.

Speli şi cureţi, de primul strat de foi, ceapa şi usturoiul verde, apoi le tai bucăţi mai mari. Speli sub jet de apă pătrunjelul.

Încingi uleiul într-o cratiţă şi pui bucăţile de carne şi le căleşti la foc mic. Când şi-au schimbat culoarea adaugi ceapa şi usturoiul verde, stingi cu vinul şi torni apa fierbinte. Laşi la fiert stufatul de miel pentru aproximativ 35 de minute şi adaugi usturoiul mărunţit şi bulionul.

Adaugi cimbrişorul, piperul şi sarea după gust şi mai fierbi 10 minute ca să se combine aromele.Opreşti focul şi adaugi verdeaţă tăiată mărunt. Serveşti acest stufat de miel cu mămăliguţă sau cu cartofi la cuptor cu rozmarin.

FOTO: Sorin Stana

Coaste de miel marinate

Cotlete de miel in sos rosu

Miel cu fasole verde si cuscus

Mai multe