Sufleu de cartofi dulci

1 aprilie 2014   Mese festive

Piureul de cartofi poate fi transformat cu uşurinţă într-un desert delicios.

Ingrediente:

4 linguri de unt zahăr 2 linguri de făină o jumătate de cană de lapte o cană de piure de cartofi 3 ouă mari separate de albuş un sfert de cană de sirop de arţar o jumătate de linguriţă de nucşoară sare frişcă (opţional)

Mod de preparare:

Preîncălziţi cuptorul la 220 de grade Celsius.

Ungeţi cu ulei o tavă rotundă pentru sufleu. Topiţi untul într-o crăticioară, pe foc mediu. Adăugaţi făină şi amestecaţi timp de 2 minute. Turnaţi gradual laptele. Luaţi recipientul de pe foc şi amestecaţi în el piureul de cartofi şi gălbenuşurile de ou.

Adăugaţi siropul de arţar şi nucşoara şi lăsaţi-l deoparte. Folosind un mixer bateţi spumă albuşurile de ou împreună cu un vârf de cuţit de sare. Apoi le veţi amesteca în compoziţia de cartofi. Turnaţi amestecul în tavă şi lăsaţi-l la cuptor între 30 şi 45 de minute.

Opţional, puteţi pune frişcă peste.

Sursa: marthastewart.com

Mai multe