Şuncă presată în crustă
Crăciunul bate la uşă cu desaga plină de bunătăţi şi de cadouri. Am strâns pentru tine, în aceste pagini, fel şi fel de reţete numai bune pentru masa de sărbătoare. Inspiră-te şi găteşte cu dragoste pentru cei dragi!
Dificultate medie/Preparare: 1 h/1 tavă
Ingrediente:
500 g şuncă presată
40 g făină
90 g pesmet
2 ouă
300 ml ulei, pentru prăjit
pâine prăjită
roşii
feliuţe de lămâie
frunze de salată
Mod de preparare:
Feliezi şunca în bucăţi cu grosimea de aproximativ 0,5 cm. Baţi ouăle cu furculiţa. Fiecare bucată de şuncă o treci prin făină, prin ouăle bătute şi prin pesmet. Le prăjeşti în ulei încins, pe ambele părţi, până se rumenesc frumos.
Aşezi paneurile pe prosoape de hârtie, pentru a elimina surplusul de ulei. Le poţi servi pe felii de pâine prăjită, cu salată verde, cu felii de lămâie şi cu roşii.
FOTO: Profimedia