Supă africană de creveţi cu lapte de cocos

6 noiembrie 2015   Mese festive

Ne-am gândit că aţi putea avea musafiri în acest weekend la masă. Şi pentru a-i impresiona, ne-am gândit la o reţetă de supă africană de creveţi cu lapte de cocos, o reţetă pentru care aţi putea avea nevoie de un drum la magazin pentru a cumpăra cele mai proaspete ingrediente. Merită însă efortul, iar invitaţii vor fi de-a dreptul impresionaţi.

Supă africană de creveţi cu lapte de cocos - Ingrediente (2 porţii)

1 lingură de ulei 1 ceapă tocată 3 căţei de usturoi zdrobiţi 1/2 linguriţă chimion măcinat 1 lingură pastă de curry roşu 1 linguriţă zahăr brun 4 căni supă de legume 3 cm de rădăcină de ghimbir, curăţat dat pe răzătoarea mică lemon grass 8 boabe de piper 1 ardei jalapeno (sau orice alt ardei iute vrei), tăiat în felii 1/2 cană frunze de coriandru 2 linguri de sos de peşte 1 cutie de lapte de cocos 500-600 g creveţi de mărime medie, decorticaţi şi curăţaţi 2 nuci de cocos (pentru servire) 1 mână de ciuperci spălate şi tăiate sucul de la o lămâie

Supă africană de creveţi cu lapte de cocos - Mod de preparare

Încinge uleiul, într-o oală de mărime potrivită. Apoi, pune ceapa la călit până devine translucidă (cam 5 minute). Adaugă usturoiul, chimionul, pasta de curry şi zahărul. Mai lasă un minut pe foc. Apoi, toarnă supa şi pune ghimbirul, lemongrass, piperul, ardeiul iute, frunzele de coriandru şi sosul de peşte. Toată compoziţia trebuie să fiarbă. Lasă la foc moale cam 30 de minute. Cam cu 5-10 minute înainte de a stinge focul definitiv, adaugă laptele de cocos, creveţii, ciupercile şi zeama de lămâie. Când s-au făcut creveţii, serveşti imediat în farfurii sau în jumătăţi de nucă de cocos.

Mai multe