Supă-cremă cu somon afumat
Se apropie Valentine's Day, iar eu îţi vin întâmpinare cu fel şi fel de reţete pe care le poţi pregăti pentru jumătatea ta într-o seară romantică doar pentru voi doi.
Ingrediente (6 porţii)
100 g somon afumat 1 ţelină 1 fir praz 4-5 cartofi albi, făinoşi 25 g unt 100 ml smântână 700 ml supă de legume fierbinte 2 morcovi 1 păstârnac sare piper
Cum se prepară
Cureţi şi speli toate legumele. Prazul îl tai rondele, numai partea albă, iar restul legumelor, cuburi mici. Topeşti untul într-o cratiţă mare. Căleşti prazul în unt, până se înmoaie. Adaugi restul legumelor tăiate, torni supa de legume, smântâna şi sarea. Laşi să fiarbă totul, la foc mic, până se pătrund bine toate legumele. Iei vasul de pe foc şi mixezi. Adaugi treptat şi jumătate din cantitatea de somon. Mixezi în continuare. Potriveşti de sare şi piper. Ornezi cu restul de somon afumat, tăiat fâşii subţiri. Serveşti cu crutoane.