Supă-cremă de legume
Dacă te-ai săturat de supele şi ciorbele clasice, poţi încerca o supă cremoasă, plină de substanţe nutritive.
De ce ai nevoie pentru supă-cremă de legume
2 linguri unt
3 morcovi
2 cepe
600 ml supă de pui
6 cartofi
1 broccoli
6 linguri făină
400 ml lapte
300 ml smântână
100 b brânză tare
200 g parmezan
sare
piper
Cum se prepară supă-cremă de legume
Toacă ceapa, iar restul legumelor curăţă-le şi taie-le cubuleţe. Căleşte în 2 linguri de unt ceapa şi morcovul, iar după 3-4 minute toarnă supa şi adaugă cartofii. Condimentează cu sare şi piper după gust şi lasă să fiarbă 15 minute. Adaugă broccoli, rupt bucheţele şi mai lasă să clocotească 4-5 minute. Adaugă laptele, făina şi smântâna şi lasă să fiarbă câteva minute. Pune supa în blender şi paseaz-o, iar la final adaugă brânza şi parmezanul ras. Serveşti supa caldă.