Supă-cremă de legume

22 octombrie 2015   Mese festive

Dacă te-ai săturat de supele şi ciorbele clasice, poţi încerca o supă cremoasă, plină de substanţe nutritive.

De ce ai nevoie pentru supă-cremă de legume

2 linguri unt

3 morcovi

2 cepe

600 ml supă de pui

6 cartofi

1 broccoli

6 linguri făină

400 ml lapte

300 ml smântână

100 b brânză tare

200 g parmezan

sare

piper

Cum se prepară supă-cremă de legume

Toacă ceapa, iar restul legumelor curăţă-le şi taie-le cubuleţe. Căleşte în 2 linguri de unt ceapa şi morcovul, iar după 3-4 minute toarnă supa şi adaugă cartofii. Condimentează cu sare şi piper după gust şi lasă să fiarbă 15 minute. Adaugă broccoli, rupt bucheţele şi mai lasă să clocotească 4-5 minute. Adaugă laptele, făina şi smântâna şi lasă să fiarbă câteva minute. Pune supa în blender şi paseaz-o, iar la final adaugă brânza şi parmezanul ras. Serveşti supa caldă.

Mai multe