Supă de avocado
Ştiai că acidul oleic, o grăsime monosaturată pe care o conţine avocado, te poate ajuta în scăderea colesterolului?De asemenea, avocado este o sursă bună de potasiu, ceea ce duce la reglarea tensiunii arteriale. A fost descoperit în Mexic în jurul anului 291 î.H., iar denumirea de avocadoi se datorează lui Sir Henry Sloane, care l-a numit aşa în anul 1697.
Ingrediente
2 fructe de avocado
700 ml supă de pui
100 g smântână
1 lingură zeamă de lămâie
1 lingură ulei
1 crenguţă pătrunjel verde
sare
piper alb
Mod de preparare:
Tai fructele de avocado în două, îndepărtezi sâmburii şi scoţi miezul. Păstrezi puţin fruct şi îl tai cubuleţe pentru decorat. Încălzeşti supa de pui până la punctul de fierbere.
Mixezi miezul de avocado, adaugi smântâna şi supa, omogenizezi şi pui din nou supa pe foc, adăugând cubuleţele de avocado păstrate, uleiul, pătrunjelul, sare şi piper. După 1-2 clocote, dai supa deoparte, scoţi pătrunjelul şi adaugi zeama de lămâie.