Supă de creveți
Supa de creveți este o supă elegantă, savuroasă, perfectă atât ca fel principal lejer, cât și ca antreu rafinat.
Igrediente
500 g creveți tiger decorticați
1 ceapă
2 morcovi
4 ciuperci champignon
1 țelină
1-2 lămâi
1 lingură unt
5 căței de usturoi
10 roşii cherry, spălate şi tăiate jumătăți
sare
piper
coriandru proaspăt
Mod de preparare
Speli bine creveții și-i pui într-o oală cu apă, atât cât să fie acoperiţi cu două degete. Adaugi legumele spălate, curățate și tăiate. Potrivești de sare și piper și le fierbi aproximativ o oră la foc mic, apoi o strecori și o păstrezi.
Separat, cureți usturoiul și îl tai. Topești untul, adaugi usturoiul, amesteci, pui creveții și torni vinul. Ții pe foc până se evaporă alcoolul, apoi torni supa strecurată și adaugi roșiile. Guști și, dacă este cazul, potrivești de sare și de piper. Adaugi ciupercile curățate, spălate și tăiate felii subțiri, mai fierbi aproximativ 15 minute, pui zeamă de lămâie, după gust și o dai deoparte.
Servești supa decorată cu coriandru proaspăt.